Warszawa, ul. Mokotowska 27.
Rachunek 2 osoby = 142 zł
Kilka miesięcy temu na Mokotowskiej, chwilę przed Placem Zbawiciela, otwarta została restauracja Shabu Shabu. Druga część nazwy restauracji brzmi "Gorący Kociołek" i to właśnie on jest bohaterem tego miejsca. Każdy gość znajdzie, wbudowany w stolik, kociołek, do którego zamawia się jeden z trzech rodzajów bulionu: warzywny, tajski lub wietnamski. Następnie z obszernej listy składników należy wybrać dodatki, od całej gamy warzyw, po kilka rodzajów mięsa do wyboru. Za chwilę otrzymujemy dzban bulionu, który rozpoczynamy podgrzewać w kociołku. Po jego zawrzeniu dodajemy kawałki mięsa, a następnie warzywa. Taka zabawa trwa kilkanaście minut, po tym czasie otrzymujemy gotowy posiłek.
Wnętrze restauracji:
Wybraliśmy bulion tajski (5 zł) oraz kawałki kaczki, łososia, krewetki. Z warzyw natomiast kiełki, brokuły, kapustę pekińską, cebulę, bok choy, kłącza lotosu, cai cuk - chryzantema, grzyby Enoki, tofu i dodatkowo makaron Pho brązowy.